Terveisiä tahdosta riippumattomasta hoidosta

Tämä postaus tulee olemaan lyhyt ja ytimekäs. Viimeviikon loppupuolella päädyin erinäisten sattumien kautta Seinäjoen M-talolle, jonne mut otettiin sisään M1-tarkkailulähetteellä. Perjantaina tarkkailu päättyi M1-lähete muuttui M2-tarkkailulausunnon kautta M3-hoitoon määräämispäätökseksi eli niin sanottuun pakkohoitoon.

Tällähetkellä keskittymiskykyni puutteista johtuen blogiin ei tule uusia kirjoituksia ennen kuin pääni on jotenkin saatu parempaan tasapainoon. Lääkärin mukaan kyseessä on mania (epäily), josta olen luonnollisesti eri mieltä, kuten kunnon maanikon luonnollisesti kuuluukin olla.

Mitä on tahdosta riippumaton hoito?

Täysi-ikäinen henkilö voidaan toimittaa ja määrätä tahdosta riippumattomaan psykiatriseen sairaalahoitoon vain, jos seuraavat kolme edellytystä vallitsevat samanaikaisesti:

  1. Henkilön on oltava mielisairas eli psykoottinen.
  2. Henkilö on mielisairautensa hoidon tarpeessa siten, että hänen hoitoon toimittamatta jättämisensä pahentaisi hänen mielisairauttaan, vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan tai vakavasti vaarantaisi muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta.
  3. Mitkään muut käytettävissä olevat mielenterveyspalveluiden vaihtoehdot eivät sovellu käytettäviksi tai ovat hoidollisesti riittämättömiä.

Terveyskirjasto

Mielenterveyslain mukaan ihminen voidaan määrätä tahdosta riippumattomaan hoitoon vain edellä mainituilla kriteereillä. Osastonlääkäri totesi, että täytän nämä kriteerit ja en päässyt alkuperäisen suunnitelmani mukaan lähtemään takaisin kotiin. Toisin sanoen yhteisymmärryksen puuttuessa lääkäri päätti puolestani, mikä hänen mielestään on tässä tilanteessa oikea ratkaisu. Se kauanko olen täällä lukkojen takana vasten tahtoani on kaikille vielä mysteeri. Lääkäri totesi tänään, että tälläisissa tapauksissa osastojakson pituus on ainakin viikkoja, usein jopa kuukausia.

Some

Vaikka keskittymiskyky ei riitä asiallisten blogitekstien kirjoittamiseen, päivitän aktiivisesti sisältöä somekanaviin, joten jos tahdosta riippumaton maniamatkani kiinnostaa, kannattaa viimeistää ottaa seurantaan seuraavaksi mainitut somekanavat. Kommentoi, tykkää, jaa ja laita viestiä.

Jaa tämä kirjoitus:

4 kommenttia artikkeliin “Terveisiä tahdosta riippumattomasta hoidosta

  1. Näytin sun artikkelin kavereille, ja ollaan puhuttu siitä tauotta. Ootte saaneet meidät miettimään syvällisesti. Mitä muuta sulla on mielessä?

  2. Sun blogi on kuin turvasatama tällä hullulla verkkomaailmalla. Pidä positiivisuuden levittäminen yllä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *