Neliosainen julkaisusarja ADHD-lääkkeistä

Kirjoitin neliosaisen sarjan omasta kokemuksestani ADHD-lääkkeiden kanssa. Kerron täysin omasta kokemukstani ja haluan korostaa, että lääkkeiden vaikutukset ja oireilu ovat kaikilla erilaisia ja omanlaisiaan. Oma kokemus voi poiketa täysin muiden kokemuksista ja lääkkeiden vaikutukset ovat erilaisia. Myös lääkäreiden toimintatavoissa on eroja, jotka vaikuttavat määrättävän lääkkeen vaikuttavaan aineeseen tai annostukseen.

Ensimmäisessä osassa kerron mitä lääkityksen aloitukseen liittyi ja miksi lääkityksen aloittamiseen meni omalla kohdallani seitsemän kuukautta.

ADHD-lääkityksen aloitus

Toisessa osassa kerron ensimmäisenä aloitetusta Concertasta. Concerta vaihdettiin Medikinet CR:rään vähäisen tehon ja haittavaikutusten takia.

Kokemukseni Concertasta

Medikinet CR aloitettiin heti Concertan jälkeen. Molemmissa on sama vaikuttava aine metyylifedinaatti. Jotta voi hakea kelakorvattavuutta muihin lääkevalmisteisiin on metyylifedinaatti valmisteet ensin kokeiltava ja lääkärin todettava etteivät ne sovi.

Kokemukseni Medikinet CR:ästä

Viimeisenä ja toimivana lääkevalmisteena lääkäri aloitti Elvansen. Elvanse on parantanut keskittymistä paljon. Muistutuksena kaikille; ADHD-lääkityksen tarkoitus ei ole poistaa ADHD:ta, vaan tehdä elämästä siedettävämpää.

Kokemukseni Elvanse Adultista

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.