Viimeinen psykologi käynti

Olin eilen viimeisellä psykologi käynnillä mun tutkimuksiin liittyen. Osaston T8 psykologi on aivan ihana. Osastojakson aikana olen käynyt hänen vastaanotollaan monta kertaa ja tutkimukset ovat vieneen paljon meidän molempien aikaa. 

Parin päivän tauon jälkeen taas näissä maisemissa

Tutkimustuloksia

Eilen oli siis keskusteltiin mulle tehtyjen tutkimusten tuloksista, ennen kuin psykologi tekee niistä lausunnon lääkärille. Tulokset ei yllättäneet. Epävakaa persoonallisuushäiriö nousi erittäin vahvana monesta eri testistä. Kognitiiviset testit olivat suunnilleen keskitasoa ja siihen psykologi sanoi, että tässä huomaa sen, että osaat kyllä kun on motivaatiota yrittää. Osasin siis rakentaa palikoilla ja laskea yhteenlaskuja. 

Mua pyydettiin ottamaan mukaan vanhoja koulutodistuksia. Löysin vain ensimmäisen ja toisen luokan todistukset ja niissä korostui samat asiat kuin nytkin ”kiinnitä huomiota huolellisuuteen”. Kommentit oli samat opettajalla ja vanhemmilla. Että ihan hyvin menee, kun motivaatio olisi kohdallaan. 

Iba 1B 🙂

Käytiin läpi mun DIVA haastattelua eli ADHD testiä aikuisille. Siihen haastateltiin mua ja äitiä mun nykyisestä elämästä ja lapsuudesta. ADD:n kriteerit täyttyivät kirkkaasti, mutta ADHD:sta jäi puuttumaan puoli pistettä lapsuuden impulsiivisuudesta ja hyperaktiivisuudesta. Nyt tämä jää asiaan erikoistuneen lääkärin päätettäväksi kumpi lopullinen diagnoosi on ja sen selviämiseen voi mennä jonkin aikaa. Ainakin ADD on nyt varma. 

Jatkosuunnitelmia

Psykologi ehdotti mulle ADHD ryhmää ja mä suostuin siihen heti. Kuulemma tarvetta voisi olla myös vihan hallinta ryhmälle, mutta sitä jäin vielä miettimään. Mun viha on sellaista, että käännän kaikki surun ja pettymyksen tunteet vihaksi ja se viha purkautuu jossain vaiheessa ulos sanallisesti. Mä en paisko tavaroita tai ole väkivaltainen kenellekään. Siksi en välttämättä koe vihan hallinta ryhmää tarvitsevani aikanaan tässä vaiheessa. 

Alleviivatut kohdat on mun isoimmat haasteet tällähetkellä. Näitä lähdetään työstämään psykoterapiassa, kun on sen aika.

Tutkimustulokset ei yllättäneet mua. Epävakaan persoonallisuuden diagnoosin sain jo aikaisemmin, mutta tämä käynti vain vahvisti sitä. Enemmänkin olin helpottunut. Mun käyttäytymiselle on vihdoin syy. Mä tiedän mistä kaikki johtuu. 

SEURAA INSTAGRAMISSA

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *