Psykologisia tutkimuksia ja testejä

Mulla on aloitettu psykologisia tutkimuksia, joiden pitäisi olla valmiit ensiviikolla. Mä olen joutunut täyttämään lukemattomia kysymyksiä ja vastailemaan kysymyksiin hoitajien ja psykologin kanssa. Tuntuu että mun persoona ja pään sisältä on tutkittu kaikki, mitä sieltä löytyy. Kerroin jo ensimmäisessä Miksi? Postauksessani BDI-21 masennuskyselystä. Kerroin, miten testi mielestäni valehteli ja olin järkyttynyt sen tuloksesta. BDI on hyvin yleisesti ainakin EPSHP:n alueella ja olen joutunut sen täyttämään jo niin monta kertaa, että osaa kysymykset jo melkein ulkoa. Osastolle tullessa sain testistä tähän mennessä pahimmat pisteet. Hurjat 47 pistettä. BDI:n jokainen voi täyttää itse esimerkiksi mielenterveystalon sivuilla. 

Syömishäiriöyksikön postissa sain myös EDI testin täytettäväksi. EDI eli eating disorder inventory oli huomattavasti työläämpi ja pidempi kuin masennustesti. EDI:n tuloksia ei koskaan käyty kanssani läpi, oletan että joku kuitenkin luki sen. 

Hoitajan kanssa osastolla täytettiin SCID 1 ja 2 testit. SCID 2 käsitteli persoonaa. En ollut yllättynyt, kun sain epävakaasta persoonallisuushäiriöstä lähes täydet pisteet. Oikeastaan se selittää paljon. SCID 1 oli työläämpi täyttää ja se koski mielenterveyden häiriöitä. Siinä löytyi masennus ja syömishäiriö. Yllätyinkö? En. 

Psykologin tutkimukset on jo hyvässä vauhdissa ja niiden tulokset valmistuu ensiviikolla. Kognitiiviset testit oli yllättävän työläät. Niihin meni aikaa yhteensä melkein kolme tuntia. Ne sisälsi muistitehtäviä, palikoilla rakentelua ja laskutehtäviä. Olin enemmän kuin helpottunut, kun se saatiin valmiiksi. Osastolle täytettäväksi sain PAI eli Personality Assessment Inventory testin. Se sisälsi satoja kysymyksiä, joista osa hämmensi mua paljon. Yksi kysymys koski kuvitteellista runoilijaa. Kysyin psykologilta, mikä näiden kysymysten idea on? Hän vastasi, että ne on siellä siksi että huomaa jos joku täyttää testin kuin lottorivin. En usko. Tässä on pakko olla joku ammattisalaisuus. 

Tämän päivän urakka psykologin kanssa oli DIVA-haastattelu. Eli ADHD-haastattelu aikuisille. Siihen kuluu vielä vanhemman haastattelu. Maanantaina äitini pääsee tunniksi keskustelemaan psykologini kanssa millainen lapsi olen ollut. Kuitenkin jo mun osuudessa oli niin paljon ”kyllä” vastauksia, että saatoin selvitä tästäkin testistä hyvillä pisteillä. 

Mä toivoin osastolle tullessani, että kaikki mahdolliset tutkimukset ja testit tehtäisiin, että saisin tietää mikä mua vaivaa. Oon tiennyt jo kauan, että mun päässä on jotain vialla. Ettei mun aivot toimi kuten muiden aivot. Nyt ollaan jo aika lähellä ratkaisua. 

Jaa tämä kirjoitus:

2 kommenttia artikkeliin “Psykologisia tutkimuksia ja testejä

  1. Mul kävi töhlö sain läänin joka teki tutkimusta kansuuntasestä häiriöstä vuoden ajan tapasin sen joka viikko sain aina nipun papereitä täyteväksi huomasin jossain vaiheessa kysymykset oli samoja asioita eri tavalla esitettyjä mun lääkitystä seurattiin ja vaikutusta se saatiin niin hyväksi et samat mömmöt on vieläkin aikaa on siitä yli 10 vuotta toivon että käy jollekiin samoin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *