Piikkimatto ahdistuksen hallinnassa

Vuosia vanha hittituote piikkimatto on kulkenut mun mukana kauan, vaikka edellisestä käyttökerrasta on aikaa reilusti yli 10 vuotta. Piikkimatto on mainittu monessa eri ahdistuksen hallinta keino listassa ja tänään päätin vihdoin kaivaa sen esiin kaapinperältä ja kokeilla sitä.

Mikä piikkimatto?

Piikkimaton tervehdyttävä vaikutus perustuu akupainantaan, joka on kiinalainen akupunktioon perustuva hoitomuoto. Kaikki kehon ja mielen ongelmat johtuvat energian virtaamisen estymisestä kehossamme. Kun laukaisemme nämä sisäiset jännitykset, pääsemme eroon monista elämämme häiriötekijöistä. Piikkimaton säännöllinen käyttö on hyvä alku tiellä kohti tasapainoisempaa elämää.

Ruohonjuuri

Yllätyksekseni verkkokaupat eivät huuda eioo:ta piikkimaton kohdalla. Piikkimattoja myydään monella eri nimellä, mutta kaikki näyttävät samalta. Itse sain piikkimaton silloin, kun se löytyi lähes jokaisesta taloudesta ja sen mainostettiin auttavan lähes mihin vain. Käyttö on jäänyt vähäiseksi, mutta kuitenkin monesta muutosta huolimatta matto on kulkenut mukana siitä asti.

Käyttö ahdistuksen hallinnassa

Laitoin maton olohuoneen lattialle ja menin makaamaan sen päälle paljaalla selällä, joka on varmaan vastoin kaikkia ohjeita, mutta halusin mahdollisimman voimakkaan tuntemuksen.

Alussa piikit painoivat selkään kipeästi, mutta nopeasti aloin rentoutua. Makasin matolla 15 minuuttia ja kun nousin ylös, mun olo oli rauhallisempi. Ahdistus ei ollut kadonnut, mutta lievittynyt huomattavasti. En usko, että vaikutus olisi ollut yhtä tehokas pehmeällä alustalla ja vaatteiden läpi.

Piikkimatolla mä pystyin rauhoittumaan ja rentoutumaan ja mun olo on nyt vähän helpompi. Ainakin ensimmäisen kokeilun jälkeen tuntuu, että olen vihdoin löytänyt toimivan, ei haitallisen ahdistuksen hallinta keinon.

Helpompi hengittää

Kun ahdistus alkaa nousta, mulle tulee levoton olo. Silloin en pysty keskittymään mihinkään, enkä uskalla pysähtyä. Ahdistus kiihdyttää mut ylikierroksille. Syke nousee ja hengitys tihenee. Laitoin kuulokkeet korville ja menin makaamaan matolle ja huomasin rauhoittuvani.

Piikkimatto oli toimiva keino, kun ahdistus ei ollut vielä päässyt huippuunsa. Mun täytyy oppia ennakoimaan ahdistusta ja tarttua ahdistuksen hallinta keinoihin ajoissa, ennen kuin ahdistus saa mut suunniltaan.

Pahimmat ahdistuskohtaukset koen silloin kun olen yksin. Muiden läsnäollessa pystyn harhauttamaan tunnetta helpommin kuin yksin ollessani. Tänään piikkimatto auttoi, mutta keinojen harjoittelu vaatii aikaa.

Ahdistusta vastaan

Vartin makoilun jälkeen pyörähdin pois matolta ja makasin lattialla ja kuuntelin omaa oloani. Ahdistus oli kauempana ja mun oli helpompi olla. Nousin ylös ja menin katsomaan peilistä selkääni, joka näytti siltä että piikkimatto on tehnyt tehtävänsä.

Kuitenkin mun olo oli hyvä. Onnistumisen kokemuksia. Tämän taistelun ahdistusta vastaan mä voitin. Tiedän, ettei olotila ole pysyvä, vaan ahdistus tulee takaisin. Nyt mulla on kuitenkin olo, että osaan taistella sitä vastaan.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *