Osastolle kulkematta lähtöruudun kautta

Tämä päivä ei mennyt mun suunnitelmien mukaan. Nyt istun osastolla kirjoittamassa tätä päivitystä. Samalla osastolla, samassa huoneessa ja samassa sängyssä kuin viimeksi.

Neuropsykiatrian konsultaatio

Aamulla mulla oli vihdoin kauan odotettu aika neuropsykiatrian konsultaatioon adhd piirteiden takia. Mä kuvittelin meneväni vastaanotolle, puhuvani hetken aikaa oireistani ja lähteväni pois lääkereseptin kanssa.

No käynti ei mennyt ihan niinkuin olin kuvitellut. Aloitin täyttämällä jo niin tutuksi tulleen BDI kaavakkeen. Sain pisteitä 42. (BDI:istä ja muista testeistä olen kertonut aikasemmassa postauksessani) Lääkäri kertoi, että adhd piirteet ovat hyvin selkeitä, mutta liitännäissairauksien ollessa akuuttivaiheessa, lääkityksen aloittaminen on liian iso riski.

Nyt masennus on siis adhd:n liitännäissairaus, mikä saattaa hyvinkin olla totta. Lääkäri katsoi BDI kaavakettani ja sanoi, ettei uskalla päästää mua kotiin. Hän alkoi soitella puheluita ja harmitteli sitten, ettei hänellä ole valtuuksia laittaa mua osastolle ja sanoi, että aja tästä suoraa tehoavolle. Mä tottelin kiltisti ja hämmentyneenä. En mä suunnitellut tätä päivää näin.

Osastolle T8

Tehostettu avohoito ja psykiatrian päivystys on paikka, jossa joutuu aina odottamaan. Mä istun puolitoista tuntia odottamassa, että lääkäri ottaa mun vastaan. Onneksi tehokas neurologi oli jo soittanut musta etukäteen, joten selvisin itse vastaanotolta nopeasti.

Seuraavaksi osoitteeksi tuli osasto T8. Sama osasto, josta kotiuduin kuukautta aikaisemmin.

Mun olo on turvallinen. Täällä mä olen itseltäni turvassa eikä haittaa jos lääkemuutoksista sekoan lopunkin. Venlafaxinin purkua nopeutettiin, koska osasto-oloissa se on turvallista. Kotona ollessa ei.

Nyt mä olen taas lukkojen takana määrittelemättömän ajan. Yritin ottaa tämän positiivisesti ja niin, että haen osastolta vähän vauhtia. Toivon saavani vihdoin toimivan lääkityksen ja pystyisin taas elämään itseni kanssa edes vähän kivuttomammin.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

3 kommenttia artikkeliin “Osastolle kulkematta lähtöruudun kautta

  1. Tsemppiä ja voimia sinne!!
    Nyt otat oikein kunnon vauhdit sieltä nii jaksat sitten rämpiä läpi pas*asuon!!!<3

  2. Kuule,ota ilo irti et pääset fenlafaksista ja yleensäkin tutkitaan.Mun adhd huomattiin jo ku olin vähän alle 30v eli 20v sitten.Erikois sairaan hoitaja kuiten teki tärkeitä huomioita.Sanoi et tulen todnäk käyttämään diaknoosia väärin ja hyvinhän olen pirini tähänki asti saanu hommattua et ei diaknosoida.Et Hjallis Harkimollaki on.Heh,lopulta kävin säänöllisesti sairaan hoitajalla joka tuumi et voi kuin hyvin hoito on tehonnu et olen nykyään helpoin asiakas.Suksin ziitä suoraan mun hoitsun luo ja kerroin et joo olen touhunnu adhd lääkkeet pimeästi et kkdessa tuli tuollaista palautetta.No,sit kävin kolmasti lääkärillä ja ainakin 6-7 seulaac3messa kuukaudessa.Vikan lääkärin tapaamisesta luin et potilaan tila huonontunut entisestään.:Ei saanu asiaansa toimitettua ja häipy.Sit palas ja yritti muistilapun avulla toimittaa asiaansa mut ei onnistunut ja häipyi.Ei tarvita tutkimuksia koska sai läksyksi tehdä testi jonka aloitti keskeltä ja väärään suuntaan,,määrätään sen ja sen verran lääkettä ja tefapiaa.Helppoa ja hauskaa kuin lapsen ja naisten hakkaaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *