Onko joogasta apua?

Vastaus on kyllä. Joogasta on apua moneen asiaan. Itselläni se auttaa keskittymään. Olemaan hetken rauhassa, vain itseni kanssa. Pääsin vihdoin kokeilemaan Protect your peace –kotijoogan miniretriittiä ja sillä aloitinkin aamuni tänään.

Ensimmäinen osuus oli rauhallinen flow jooga. Kun ensimmäisen kerran tultiin alaspäin katsovaan koiraan, huomasin että edellisestä kerrasta on jokin aikaa. Kuitenkin keho muisti nopeasti, miten toimia. Alaspäin katsova koira on yksi joogan lepoasennoista. Alussa se tuntui kaikelta muulta kuin levolta, sitten keho alkoi lämmetä ja vetristyä. Alaspäin katsova koira tuntui taas hyvältä. Mietin, miksi edellisestä kerrasta on näin pitkä aika. Nyt tuntuu, että olen taas löytänyt uuden innostuksen.

Sallivuus

Ensimmäisen osion ajatuksena oli sallivuus. Tämä on asia, jonka kanssa mulla on ollut aina vaikeaa. Pitäisi tehdä joko täysillä tai ei ollenkaan. Pitäisi opetella olemaan armollisempi itselle ja jooga onkin täydellinen tapa harjoitella sallivuutta ja armollisuutta. Muistin taas arvostaa kehoani. Arvostaa sen toimivuutta. Tehdä huomiota siitä, mihin kehoni pystyy tänään. Joogassa ei ole kyse suorittamisesta, vaan siitä että kuunnellaan omaa kehoa ja ollaan tietoisesti läsnä.

Protect your peace

Protect your peace –kotijoogan miniretriitissä videot olivat mahtavia. Mukana sain linkit soittolistoihin Spotifyyn ja lista jäikin soimaan vielä pitkäksi aikaa joogaamisen jälkeen. Olo oli rauhallinen ja musiikki vain rauhoitti lisää. Minunkin ADHD-aivoni saivat pitkästä aikaa olla hetken rauhassa.

Paketissa parasta on kuitenkin se, että sitä voi tehdä missä vain, niin kauan kuin itsellä on aikaa ja se, ettei tarvitse lähteä mihinkään. Kotoa löytyy kaikki tarvittava. Mä aion nauttia näistä videoista vielä monta kertaa, aina kun on sopiva hetki.

Miten aloittaa jooga?

Mulle jooga on ollut aina tapa rauhoittua ja hiljentyä. Mä saan siitä voimaa ja energiaa. Mun aivot pystyy keskittymään. Mä olen kuullut usealta tutulta lauseen, haluaisin aloittaa joogan mutta…. Syitä löytyy monta, moni kuvittelee edelleen, että joogaa varten on oltava hullun notkea ja urheilullinen. Mä ajattelen joogan olevan enemmän mielelle, kuin keholle. Ei tarvitse osata. Ei tarvitse olla valmiiksi notkea. Protect your peace –kotijoogan miniretriitti on täydellinen tapa aloittaa joogaaminen. Selkeät ohjausvideot ja ihanat soittolistat on kaikki mitä tarvitsee.

Mun Instagramissa onkin tulossa arvonta juuri tähän pakettiin, joten seuraa instagramissa ?

Jaa tämä kirjoitus:

2 kommenttia artikkeliin “Onko joogasta apua?

  1. Tätä blogia on todella vaikea lukea puhelimella suurien mainosten takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *