Oikea talvi

Miten paljon voi ihminen saada voimaa talvesta! Meillä on vihdoin talvi. Oikea talvi, pakkasta ja lunta. Talvi on ollut lapsesta asti mun lempi vuodenaika. Ehkä se on jotenkin mulla verissä, koska olen syntynyt Rovaniemellä. Vaikken asunutkaan siellä kauaa, lappi ja etenkin talvi on jäänyt mulle tärkeiksi asioiksi.

Lumilautailu

Mä olen laskenut laudalla ala-asteelta asti. Oon kilpaillut ja ollut valmentajana vuosia sitten. Lumilautailu oli mulle ainoa pysyvä harrastus, mihinkään muuhun en jaksanut keskittyä samalla palolla. Nyt mä saan valmentaa mun omia pikku snoukkareita. Esikoinen on jo ihan mahtava laskija ja pienempikin harjoittelee kovaa vauhtia pysymään perässä.

Meillä on Seinäjoella pieni laskettelukeskus, joka vetää puoleensa joka talvi. Tänään lapset avasi kautensa ja menin lupaamaan esikoiselle, että sunnuntaina menen itsekin pitkästä aikaa laudan päälle.

Tuntuu, että oon ensimmäistä kertaa pitkään aikaan innoissani jostain. Mä odotan sitä, että päästään yhdessä hissiin ja mä pääsen laskemaan pitkästä aikaa.

Talvi

Talvi on ollut mulle aina tärkeä. Lumettomat talvet masentaa enemmän kuin kaamos ja mun on vaikea kestää niitä.

Mä ajattelin, että tästä talvesta tulisi erilainen, etten jaksaisi viedä lapsia laskemaan ja rinteen alla ei tuntuisi miltään. Mä olin kuitenkin väärässä. Mulla oli hyvä olla ja mä olin mahdottoman ylpeä lapsista.

Seisoin ja katsoin, kun hissi veti laskettelijoita pienen, mutta sitäkin rakkaamman hiihtokeskuksen huipulle. Mä halusin sinne myös. Halusin laittaa laudan jalkaan ja mennä hissijonoon, päästä huipulle asti ja laskea alas. Laskea vauhdilla ja tuntea viiman kasvoilla. Mä odotan sunnuntaita niin paljon.

Itsesuojeluvaisto

Mä olen itse ollut laudan päällä viimeksi vuosia sitten. Silloin jo huomasin, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän suojelee itseään, eikä uskalla antaa vain mennä ja ottaa riskejä. Mä odotan mielenkiinnolla mitä tämä itsetuhoinen kausi on tehnyt mun uskallukselle ja rohkeudelle.

Mä haluaisin uskaltaa. Näyttää esikoiselleni miten oikeasti lasketaan. Antaa mennä ja ottaa kova vauhdin, tehdä leikkaavia käännöksiä niin, että lumi pöllyää. Mulla on hyvä olla laudan päällä.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

1 kommentti artikkeliin “Oikea talvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *