Millainen on masentunut matkaseura?

Viimeviikolla vietettiin lapsivapaa pääsiäinen Glass resortissa Rovaniemellä. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut. Tuli olo, että ollaan oikeasti kaukana arjesta ja lomalla. Toinen yö vietettiin siskoni luona Rovaniemellä. Ajomatkat oli pitkiä ja raskaita. Menomatkalla oli vielä ihan hyvä fiilis autossa istumisesta, mutta kotimatka tuntui monin kerroin pidemmältä. Henkinen road rage iski päälle jo ennen Pudasjärveä.

Ajokeli oli suhteellisen huono ja mä en olisi jaksanut puhua sanaakaan. Jo kahden päivän reissu sai aikaan hullun väsymyksen ja maanantaina ajattelin että nyt ollaan otettu hurjasti takapakkia. Arki iski takaisin kovempaa kuin aikaisemmin. 

Sosiaalinen media

Päivitin instagramiin ja facebookkiin kuvia reissusta. Niistä hyvistä hetkistä, kun arki tuntui olevan tavoittamattoman kaukana. Kotimatkalla mä en enää päivittänyt. Mä en kertonut toista puolta reissusta. En kertonut, että kun noustaan korkealle nopeasti, pudotus takaisin arkeen on myös raju. 

Somen ongelma on tämä. Päivitetään vain ne hyvät asiat, joista halutaan muiden tietävän. Sosiaalisesta mediasta tehdään täydellinen, jotta kaikki näkevät miten hyvin menee. Mä syyllistyin tähän itsekin. Syyllistyin päivittämään täydellistä somea ja Bollingerpulloja. Vaikka meidän reissu oli enemmän kuin ihana, kuului siihen muutakin mitä täydelliset instagrampäivitykset ei kerro. Siihen kuului levotonta oloa, tarvittavia lääkkeitä ja aikakaista nukkumaan menoa. Vaikka reissusta toipumiseen meneekin monta päivää; hyödyt voittivat haitat. 

Masentunut matkaseura

Mä olen ollut hullun väsynyt. Kaikki on tuntunut ylitsepääsemättömältä ja olen kärsinyt dissosiaatio-oloista paljon enemmän kuin normaalisti. Silloin olo on epätodellinen, kuin eläisi unessa eikä ole ihan varma mikä on ollut totta ja mikä unta. Onneksi on opamox, joka on auttanut näihin oloihin. Edelleen olen sitä mieltä, että kaikesta huolimatta reissu kannatti tehdä.

Koska mä en opi virheistäni ja adhd aivot saa mut tekemään suunnitelmia, joiden toteuttaminen on uskomattoman vaikeaa, seuraavan reissun kohde on Levi ja arvioitu saapumisaika ensi yönä. Lähdetään tällä kertaa koko perheen voimin ja suoraan sanottuna mua hirvittää. Onhan tämä täysin hullua ajaa etelä-pohjanmaalta lappiin kaksi kertaa kahden viikon sisällä. 

Valitse matkaseuraksesi masentunut ja ahdistunut persoonallisuushäiriönen adhd ja matkasi tulee olemaan yllätyksiä täynnä. Täysi kysymysmerkki on makaanko koko reissin mökissä tai sitten mennään eteenpäin pysähtymättä. Yksi asia on varmaa: ensiviikolla ei liikuta mihinkään.

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *