Masennuslääke on kuin lottorivi

Huomenna alkaa Venlafaxinin purku. Hitaasti mutta varmasti. 37,5 mg kerrallaan. Oikean masennuslääkkeen löytäminen tuntuu lottoriviltä. Seuraavana vuorossa on Sertralin, johon en usko sen enempää kuin uskoin Citalopramiin tai Venlafaxiniin.

Kolmas kerta toden sanoo?

Miksi toimivan lääkkeet, juuri mulle oikean, löytyminen tuntuu niin vaikealta? Mahdottomalta. Mä olen ollut kiltti potilas ja ottanut lääkkeeni jokaisena päivänä ja vielä suunnilleen samaan aikaan. Silti hyötyä ei ole ollut. Toki haittavaikutuksetkin ovat ollut vähäiset. Välillä tuntuu kuin olisin lääkekokeilun lumelääkeryhmässä, etten oikeasti söisi mielialaani yhtäkään lääkettä.

Kolmas lääke ja kolmas yritys. Tiedän, että monet ovat kokeilleen vielä huiman määrän enemmän eri lääkevalmisteita ennen oikean löytymistä. Silti se, että kolmas kokeilu osuisi vihdoin oikeaan tuntuu yhtä todennäköiseltä kuin lottovoitto.

Sertralin

Venlafixinin annosta vähennetään nyt viiden päivän välein. Lääkärin teki mulle (miehelleni, joka jakaa dosettini) aikataulun, miten lääkettä vähennetään. Sertralinin aloittaisin tällä aikataululla 19.1.

Kilttinä potilaana luin pakkausselosteen, vaikka lääke on edelleen apteekista. Löysin sieltä mielenkiintoisen kohdan:

Keskustele lääkärisi kanssa, jos käytät parhaillaan jotakin seuraavista lääkkeistä:

amfetamiineja sisältävät lääkevalmisteet (käytetään tarkkaavuus- ja ylivilkkaushäiriön (ADHD), narkolepsian ja liikalihavuuden hoitoon)

Lääkeinfo

Tulevasta neuropsykiatrian konsultaatio ajasta ja ADHD lääkityksestä puhuttiin myös, mutta tätä lääkäri ei ottanut huomioon. Onneksi kolsuntaatio aikana on ennen sertralinin aloitusta.

Osastohoitoon

Kerroin lääkärille ja omahoitajalleni, että Venlafaxinin purku pelottaa, että pelkään sekoavani lopunkin. Omahoitaja sanoi lohdullisesti, että kyllä siinä voi tulla ahdistuneempi olo, mutta soita sitten tänne. Lääkärin rivien välistä luin, ettei ketään voi laittaa osastolle varmuuden vuoksi.

Eli odotan nyt olon todennäköistä huonontumista kotona. Tiedän ettei mikään ole varmaa, mutta mä pelkään. Pelkään sitä, että sekoan lopullisesti. Nyt mun aioa tavoite on selvitä kotona uuden vuoden yli ja seota vasta tammikuun puolella tai toivoa, että lääkärin lottorivi tälläkertaa osuu oikeaan.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

8 kommenttia artikkeliin “Masennuslääke on kuin lottorivi

 1. Kokeilin kaikki mahdolliset muut ennenku tarjottiin Valdoxania. Olispa tarjottu aiemmin. Eikä sivuvaikutuksia, mitä nyt tahdistaa myös vuorokausirytmiä jne pientä… 😀

 2. Täällä mennään myös ahdistuksenestolääkkeellä (citalopram). Ei ensin alottanut, mutta annostusta nostettiin ja alkoi onneksi auttaa. Myös mirtazapin unettomuuteen. :/

  Toivon todella, että kaikki menee hyvin sinulla!!! <3

  (jos haluat käydä tsekkaamassa minun blogia vähän saman aiheen parissa niin osoite on: https://miejaksan.blogspot.com/ )

  VOIMIA! <3

  1. Citalopram on kokeiltu mulla ja ei ollut apua 🙁 mirtazapin menee myös unettomuuteen ja auttaa!
   Käyn tsekkaamassa ?

   1. Minulla ei edelleenkään kunnolla auta mirtazapin, mutta lääkäri käski jatkaa. On nyt jo vähän parempi, kun on alettu saamaan ahdistusta hallintaan jolloin myös unenlaatu paranee.
    Tosi hyvä, että sinulla auttaa se unettomuuteen!! 🙂 <3

    1. Mahtavaa että alkaa pikkuhiljaa olla parempi. On niin hankalaa kun näitä lääkkeitä pitää syödä niin kauan että huomaa mahdollisen hyödyn ?

     1. No sehän se. Minullakin meni melkein 6 viikkoa ennen kuin huomasin mitään vaikutusta. 4 viikon kohdalla nostettiin annostusta.
      Toivon todella, että sinullekin löytyy se oikea lääkitys!
      Löydän niin paljon itseäni myös sinun kirjoituksistasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *