Lukema, joka määrittää kaiken

Lukema, numero, joka määrittää kaiken. Koko päivän. Koko viikon. Mielialan. Kaiken.

Se on paino. Kilomäärä. Niin pieni asia, jolla on liian suuri merkitys.

Eilen lisäsin Instagramiin rohkeimman kuvan koskaan. Siinä näkyy vatsa. Mun ihan oma keskivartalo. Mua pelotti, mua jännitti, mutta mä olen tyytyväinen siihen, että mä uskalsin. Laitoin kyselyn: saako ylipainoisen maha näkyä? Tällähetkellä vastauksia on 53. Jokainen vastaus on kyllä.

Kehoposiitivisuus

Psykofyysisessä fysioterapiassa fysioterapeutti kysyi, mitä mieltä mä olen kehopositiivisuusdesta somessa? Vastasin olevani täysin sen puolella, sen että jokaisen pitäisi saada olla sellainen kuin on. Hän kysyin seuraavaksi, että miksi sinä sitten et saa olla sellainen kuin olet? Mä olin jälleen sanaton. Hetken miettimisen jälkeen sanoin suoraan, ettei se koske mua. Kannatan kehopositiivisuutta, mutta se ei koske mua. Mun pitää muuttua.

Tajusin itsekin miten järjettömältä se kuulosti. Mä annan sen lukeman, kilomäärän määritellä kaiken. Mun ihmisarvon ja arvostuksen. Kaiken.

Kehopositiivisuudessa on paljon hyvää MUTTA.

Ei kun ei mitään muttia!

Aloitetaanpa alusta. Kehopositiivisuus ei lähtökohtaisesti liity millään tavalla terveyteen. Kehopositiivisuus on tasa-arvo- ja ihmisoikeuskysymys.

Syömishäiriöliitto

Jouluruokarauha

Ruokarauha-podcast julkaisi Instagramissaan jouluruokarauhasta. Mä toivon, että jokaisella joulupöydässä tätä noudatettaisiin. Omalta joulultani toivon täydellistä jouluruokarauhaa. Annetaan se toisillemme!

Kilomääriä

Mä en ole koskaan painanut näin paljon, kuin nyt. Olen tietoinen siitä ja pelkään kokoajan, että joku huomauttaa asiasta. Paino on ollut mulle vuosikymmeniä asia, joka määrittelee mut ihmisenä. Ensimmäistä kertaa julkaisin kuvan, jossa näkyy rehellisesti millainen mä olen. Psykofyysisessä fysioterapiassa puhutut asiat pyöriin mun mielessä jatkuvasti. Mä yritän päästä siihen, että voisin hyväksyä itseni juuri näin.

Kuitenkin syömishäiriön ääni huutaa taustalla, että älä hullu ajattele noin. Mä haluan saada sen äänen vaimennettua.

Olen kyllästynyt määrittelemään ihmisarvoni puntarin lukeman mukaan.

Seuraa instagramissa

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *