Kolme suklaapatukkaa, kiitos

Tämän hetkiset aamurutiinini johdattavat mut joka aamu R-kioskille. Haen kahvin ja välillä jotain aamupalaa. Eilen kuitenkin epäonnistuin siellä käydessäni. Kolme suklaapatukkaa yhteensä 2,5 euroa. Laitoin kädessäni olleen proteiinipatukan takaisin hyllyyn ja suuntasin valitsemaan kolmea suklaapatukkaa.

Tarjousten uhri

Menin kassalle kahvini ja kolmen suklaapatukan kanssa ja olin varma, että myyjä katsoo ostoksiani paheksuvasti. Olin varma, että hän ajatteli ettei tämän kokoisen kannattaisi ostaa tuollaista. Mun oli tarkoitus syödä suklaista kahvin kanssa yksin. Yksi Fazerin suklaapatukka. Päädyin syömään kaikki kolme. En pystynyt lopettaa ennen ennen kuin kaikki oli syöty. Istuin juna-aseman penkillä ja olin varma, että myyjä tuijottaa mua tiskin takaa ja katsoo kauhuissaan syönkö mä oikeasti kaikki.

Vainoharhaisuus kuuluu syömishäiriöön

Vainoharhaisuus on varmasti yksi syömishäiriön oireista. Koko ajan on varma, että kaikki tuijottavat ja kauhistelevat syömisiäni. Tiedän, että se on vain vainoharhainen ajatus. Tiedän, ettei se se oli totta. Kukaan ei kiinnitä huomiota ruokailuihini. Syömishäiriö saa mut kuvittelemaan, että maailman pyörii ympärilläni ja että kaikkia kiinnostaa mitä syön. Vaikka miten yritän uskotella itselleni, ettei ketään kiinnosta, on siitä tunteesta mahdotonta päästä eroon.

Mietin, miten niin sanotut normaalit ihmiset toimivat tilanteessa, jossa ostavan kolme suklaapatukkaa. Onko normaalia syödä kaikki kerralla? Pitäisikö osa säästää tai antaa jollekin muulle? Mä en voi kuvitella säästäväni suklaapatukkaa laukussani. Ajatus on mahdoton, kuin kantaisin mukanani tulevaa epäonnistumista, josta en pääse eroon.

Mä en kuulu ihmisiin, jotka makeanhimossaan tyytyvät palaan tummaa suklaata ja ovat sitten ihan tyytyväisiä. Mä en edes usko tällaisten ihmisten olemassa oloon. Lukuisien ahmimiskohtauksieni takia mä olen kehittänyt itselleni taidon syödä uskomattomia määriä. Normaalius ja herkkujen annoskoot ovat mulla täysin hukassa. Vai tarkoittaako se karkkipussin kyljessä lukeva ”25 g annos sisältää” teksti oikeasti sitä, että se on normaalille ihmiselle sopiva määrä? Mä olen enemmän kuin hukassa.

Ahdistus

Tänään söin aamupalan kotona. Päätin, että haen ärrältä vain kahvin. Juna-aseman oven ulkopuolella mua alkoi ahdistaa. Mä en tiennyt miten olisin ollut, kun tajusin etten pysty menemään sisään ja olemaan ostamatta suklaata. Mun sydän hakkasi ja halusin kääntyä pois ja juosta karkuun. Neuvottelin itseni kanssa siitä ansaitsenko mä suklaata. Saako ylipainoinen syödä suklaata taas?

Hetken kuluttua löysin itseni kassalta kolmen suklaapatukan kanssa. Ystävällinen myyjä alkoi jutella ja sanoi, että eikö ole kamalia nämä suklaatarjoukset, pitäisi ihan kieltää ne? Nyökkäsin ja ajattelin, että voikun myyjä olisi ymmärtänyt miten oikeaan kohtaan hän osui. Mä en tuntenut häpeää ostaessani kolme patukkaa suklaata. Mulle tuli olo, että mä en ole ainoa joka ostaa ne tarjoukseen kuuluvat suklaapatukat. Joku muukin ostaa niitä kolme enkä minä ole ainoa.

Pahoittelen, ettei niistä kolmesta suklaapatukasta ole kuvaa. Söin ne ennen kuin ehdin kuvata.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

1 kommentti artikkeliin “Kolme suklaapatukkaa, kiitos

  1. I FEEL YOU!!
    Mie olen kaikkien herkkutarjousten uhri! Tai no…. ei tarvitse olla edes tarjous niin ostan… Eilen ostin levyn uutta fazerin suffelipuff suklaata. Söin sekunin sadasosassa siitä 4 riviä ja sen jälkeen jostain syystä tuli vain stoppi. Ei vaan pystynyt. Mutta tänään… Äsken… Muutenkin superahdistava päivä takana, itketty, ahdistuttu ja mitä kaikkea mahdollista ja katsoin sohvalla sarjaa kunnes huomasin sormeni hapuilevan vielä sitä yhtä palaa… Levy oli kadonnut.. Missä välissä? En edes ajatellut, että pistin just poskeeni levyn suklaata ja haluan lisää.
    Eli tiedän tämän tunteen minkä kanssa painit. Eniten vituttaa ihmisten kommentit syömisestä… Tänään miulta on kysytty kolme kertaa että mitä syön, miten syön ja vielä uudelleen syönkö… tekisi mieli potkaista päin näköä.. Onneksi en taivu!

    Syö suklaata jos mieli tekee, nii miekii teen ja aion myös jatkossa tehdä!! <3<3 Se helpottaa :3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *