Joulu tulee, oletko valmis?

Aattoon on jäljellä alle kaksi päivää. Tänään meidän koko perheelle alkaa joululoma. Olenko henkisesti valmis siihen? Ei, en todellakaan ole.

Edellisinä vuosina mä olen hössöttänyt joulua tässä vaiheessa vuotta jo väsymiseen saakka. Kaikki on ollut suunnilleen valmiina ja mä olen ollut innoissani tulevasta joulusta. Tämä vuonna olen leiponut tasan yhden pellillisen pipareita ja nettishoppaillut lahjoja. Mitään muuta mä en ole joulun eteen tehnyt. Lahjojen paketointiakaan en ole hoitanut täysin itse, vaan onneksi sain siihen apua.

Miksi hössöttää?

Miksi sitä joulua sitten pitäisi hössöttää kuukausi kaupalla? Se on käytännössä yksi päivä. Yksi ainoa päivä kaikkien muiden 364:n päivän lisäksi. Mä en ole valmis jouluun.

Ulkona on neljä astetta lämmintä ja ensi yöksi on luvattu vesisadetta. Kun mikään ei tunnu miltään, ei joulukaan voi tuntua joululta. Silti mä yritän. Mä yritän olla innoissani, koska ennen kaikkia muita, joulu on lasten juhla.

Lasten joulu

Lapset ovat laskeneen kalenterin avaamattomia luukkuja, kirjoittaneet liian monta joululahjalistaa ja olleet innoissaan tulevasta koko joulukuun.

Vähän aikaa sitten kerroin, että joulupukki ei tule sisälle, koska korona, vaan tuo lahjat kuten wolt kuski. Jossain siis edes säästettiin tänävuonna. Emma seitsemän vuotta ilmoitti hieman naureskellen, että hän tarvitsee vain parran ja voi jakaa lahjat. Virallisen tarinan mukaan hän edelleen uskoo joulupukkiin, mutta selvästi pieni epäilys on herännyt.

Eilen siis kävin ostamassa lapselleni joulupukin parran ja nyt hän yhdessä wolt-joulupukin kanssa hoitaa lahjat oikeille ihmisille. Sopivasti ennen joulua hän on oppinut lukemaan eli hänen pitäisi suoriutua tehtävästään hyvin.

Jouluahdistus

Meillä on nyt kotona siistiä ja jopa jouluinen kukka-asetelma. Kiitos siitä kuuluu äitini eiliselle vierailulle. Ei oltaisi tästäkään joulusta selvitty ilman mamman avustustua.

Mun lääkitys on vielä kaukana tasapainosta. Venlafaxin, jota syön nyt 225mg päivässä, tekee musta hieman toimintakykyisemmän ja saa mut ylikierroksille, mutta mielialaan se ei vaikuta. Edelleenkään mikään ei tunnu miltään. Kaikki on samaa mustaa mössöä päivästä toiseen.

Siksi mä pelkään jouluaattoa. Mä pelkään, etten jaksa olla joulumielellä kokonaista päivää. Pelkään että pilaan muidenkin joulumielen omalla pahalla olollani. Mä pelkään, ettei joulukaan tunnu miltään, että se on vain päivä muiden joukossa. Samaa mustaa mössöä.

Joulusta on tullut mulle asia, josta pitää vain selvitä. Mä olen keskittänyt siihen kaikki energiani ja mä pelkään mitä tapahtuu joulun jälkeen, kun se mihin mä olen tsempannut kuluneet viikot onkin ohi.

Mä olen kiitollinen kaikille, jotka on auttanut meitä niin, että meidän joulu voisi olla edes vähän samanlainen, kuin edelliset joulut. Vaikka joulupukki toimiikin wolt periaatteella ja sauna on pesemättä, ehkä tästä voi silti tulla ihan hyvä joulu.

Ei mikään kiiltokuva löytyy nyt myös facebookista! Käy painamassa tykkää ja seuraa ja olet kärryillä uusista postauksista!

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *