”Hymyilee vastaanoton aikana” ja muita lääkäreiden kirjauksia

Aamulla herätessäni eksyin omakantaan katsomaan perjantaiaamuna otettuja labroja. Samalla aloin selata muidenkin käyntien kirjauksia. Nämä päivystyksessä tehdyt kirjaukset sai mulle olon, ettei mua ole uskottu. Ainoa lääkäri, joka on ottanut mut tosissaan on ollut lääkäri neuropsykiatrian konsultaatiossa.

”Hymyilee vastaanoton aikana”

Mä olen oppinut peittämään oireeni hyvin. Ilmeisesti liian hyvin. Ilmeisesti niin hyvin, ettei mua enää uskota. Kun on näin kauan yrittänyt peittää pahaa oloaan ja todellisia tunteitaan, ei niiden näyttäminen ole enää helppoa. Välillä hymy on ainoa asia, joka pitää mut kasassa. Monessa psykiatrisen päivystyksen kirjauksessa lääkäri on kiinnittänyt huomiota siihen, että potilas hymyilee.

Alhainen mieliala tai ahdistus ei potilaasta allekirjoittaneelle vastaanotolla kuvaudu. Ajoittain myös hymyilee vastaanoton aikana. 

1.1.2021

”Potilas orientoituu normaalisti, ei erityisen masentunutta tai ahdistunutta kuvaa vastaanotolla anna. Habitus kohtuu siisti. Psykomotorisesti rauhallinen.”

Mun on vaikea saada paha oloni esille. Mun on vaikea näyttää sitä. Ensimmäisellä osastojaksollani puhuin omahoitajalle hymyillen, että mulla ei ole enää syytä elää. Nyt mun kauan käyttämä selviytymiskeino on kääntynyt mua vastaan.

Yrittänyt tänään soittaa psykiatrian päivystykseen, koska vointi ollut niin huono, mutta numero ollut ilmeisesti varattuna, joten päättänyt vain tulla oma-aloitteisesti päivystykseen.

1.1.2021. Anteeksi kun saavuin paikalle.

Nämä tekstit saa mut niin vihaiseksi. Muistan itse missä mielentilassa olen päivystykseen mennyt. Ei kai kukaan sinne huvikseen mene aikaa viettämään. Kukaan ei ole uskonut mun oloa. Ei kukaan.

F60.30
Tunne-elämältään epävakaa persoonallisuus, impulsiivinen häiriötyyppi

Persoonallisuushäiriö on ensimmäinen diagnoosi, joka jokaisessa tekstissä mainitaan. Monesta puuttuu masennus diagnoosi kokonaan. Mä en ole mennyt hakemaan apua epävakauteen, vaan masennukseen ja ahdistukseen.

Taas ollaan tilanteessa, jossa epävakaa persoonallisuus peittää alleen kaiken muun.

Itse ei tunnista lainkaan mistä ahdistus kumpuaisi. Itsetuhoisia ajatuksia ollut. Ei niillekkään osaa mitään syytä antaa. Vastaanoton lopussa kysyy allekirjoittaneelta, että pääseekö hän nyt osastolle. Kun potilaalle kerrotaan, että allekirjoittanut ei näe nykyisessä tilanteessa osastohoidosta mitään merkittävää hyötyä, potilas tästä hermostuu ja sanoo, että lähtee sitten kotiin.

1.1.2021

Kerroin käynnistäni uudenvuoden päivänä blogissa postauksessa Epävakaat hoidetaan avoihoidossa. Tämä diagnoosi on saanut aikaan sen, ettei kukaan usko mun pahaa oloa.

Mä olen saanut aiheeseen liittyvien kirjoitusten jälkeen hurjan määrän viestejä muilta epävakailta, jotka on kokenut samanlaista kohtelua. Mä en ole yksin. Mä en ole ainoa, jonka epävakaus peittää alleen kaiken muun.

Avun hakeminen tuntuu turhalta. Mulla ei ole energiaa taistella itselleni apua. Mä yritän pärjätä päivä kerrallaan. Yhden asian olen päättänyt, psykiatriseen päivystykseen en enää mene.

Seuraa instagramissa ja facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

5 kommenttia artikkeliin “”Hymyilee vastaanoton aikana” ja muita lääkäreiden kirjauksia

  1. Hei mulla on aivan sama ongelma kun sulla ja se on tosi raivostuttavaa kun ei kukaan usko tai ymmärrä

  2. Oivoi. Jaksuja! Tiedän tunteen, kun jokin diagnoosi peittää toiset alleen..

  3. Itellä ollut monia samanlaisia tilanteita. Väittävät mulla on masennus, vaikka selvästikkään ei ole. Oma isäni ja itekkin pystyn sanomaan että ei ole. Paha ahdistushäiriö ja ehkä jotain ptsd tapasta ja tunnehäiriötä aika varmasti on. Itellä kanssa se että lapsena ei saanut pahan olon tunteita näyttää, muuten tuli ”rangaistus”. Joten oon tottakai koko elämän hymyillen mennyt, eikä kukaan usko vaikka mitä yritän kertoa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *