Hulvattomin jonotuspäivä Powerparkissa ja ihmisiä vain 60% maksimikapasiteetista!

Suomen suurin huvipuisto Powerparkkiin mahtuu ihmisiä koronarajoituksista huolimatta. Satunnaisesti sijoitellut käsidesit tuskin pelastavat kävijöiden turvallisuutta. Panostin eiliseen päivään niin paljon. Eilisen Powerpark-päivän piti olla se lasten kesän iloisin päivä. Huvittelupäivä varattiin yhdeksälle henkilölle jo hyvissä ajoin ennen itse pääpäivää ja silloin aloitin itse henkisen valmistautumisen tulevaan. Suunnittelin etukäteen mukaan otettavat tarvittavat lääkkeet. Myös ne hätävara-bentsot, joilla varmasti selviäisin yhdestä päivästä lasten ehdoilla. Kuitenkin eilinen oli pettymys meille kaikille. Koronarajoitukset tuntuivat olevat kaukainen haave.

”TERVETULOA VARAAMAAN KESÄN HULVATTOMIN PÄIVÄ POWERPARKIIN!”

Jotenkin uskaltauduimme toivomaan ja laskemaan sen varaan, että ihmisiä olisi edellisiä vuosia vähemmän puistossa kerrallaan nyt, kun on tehtävä varaus kalenteriin ennen puistoon pääsyä. Olimme lipunmyynnillä jonossa jo ennen puiston aukeamista. Jono oli jo silloin huiman pitkä ja lipunmyyntiin sai jonottaa kauemmin kuin edellisinä vuosina. Kuitenkin yritimme pysyä positiivisina. Nämä jonottajathan jakaantuisivat puistoon tasaisesti, niin ettei ihmismäärää edes huomaa. Eikö?

Kävellessä lipunmyynniltä portille, jossa QR-koodit varauksesta tarkistettiin, oli matkan varrella lappuja joissa muistutettiin, että olethan varannut päivän etukäteen? Jos et, varaa se nyt!

Päivän etukäteen varaaminen ei ollutkaan enää niin pakollista, kunhan varauksen teki ennen portille pääsyä. Näiden lappujen jälkeen alkoi todellisuus iskeä vasten kasvoja. Mikä kävijämäärärajoitus?

PowerParkiin kävijämäärä rajataan 60 prosenttiin maksimikapasiteetista ennakkomyynnillä.

Rajoitus estää kesän pahimpien ruuhkapäivien toteutumisen ja ihmisten liiallisen kerääntymisen puistoon, mutta muutoin johtaja vakuuttaa, että puistoon mahtuu kaikki halukkaat.

Ilta-Sanomat

Jos puistossa oli eilen 60 prosenttia maksimikapasiteetista, en ole koskaan nähnyt puistossa yhtä paljon ihmisiä kuin eilen.

Maksetaan jonottamisesta

Seurueeseemme kuului neljä aikuista ja viisi lasta iältään 5 – 13 vuotta. Isommatkin alkoivat jo kyllästyä jonottamiseen kun tunnin aikana ehdittiin yhteen laitteeseen. Seurueen nuorin halusi kummitusjunaan, joten seisoimme jonossa yhteensä 49 minuuttia. Kummitusjunan kyyti kesti noin kolmea minuuttia.

Jonottaessa turvavälit eivät toteutuneet. Turvavälit toteutuivat ainoastaan laitteissa, jossa yhteen vaunuun otettiin vain saman seurueen väkeä, jonka ymmärrän osaltaan lisänneen jonotusaikaa, mutta 49 minuuttia? Olen edelleen ylpeä 5-vuotiaastani, joka jaksoi jollain ihmeellä jonottaa, kun aikuisenkin hermot olivat koetuksella.

Huvipuistopäivään kuuluu luonnollisesti syöminen. Huvipuiston alueella on muutama ravintola. Aloimme kiertää puistoa etsien muita ravintoloita, kun jo perinteeksi tullut pizzabuffetin jonot olivat ulos asti ja jono näytti liikkuvan äärimmäisen hitaasti. Päätimme suunnata kauimmaiseen ravintolaan puiston toisella puolella, jonne myös jonotimme hyvän tovin nälkäkiukkuisten lasten ja aikuisten kanssa.

Kysymys: jos huvittelupäivät varataan etukäteen ja puistossa tiedetään tasan kuinka paljon ihmisiä on tulossa, miksei tähän ihmismäärään varauduta etukäteen?

60 prosenttiin maksimikapasiteetista

Yli 130 cm pitkän huvittelijan ranneke maksoi 40 €. Samanpituiselle henkilölle kertalippu laitteisiin olisi maksanut 8 €. Kovin paljon ei rannekkeella säästänyt, kun kuuden tunnin puistossa oleskelun aikana ehdimme kuuteen laitteeseen. Jos tämä on 60 prosenttia maksimikapasiteetista, miten puistoon mahtuisi vielä 40 prosenttia enemmän ihmisiä?

Kävijämäärän huomioonottaen ihmettelen, miten Powerparkissa tapahtuineista korona-altistuksista ei ole päässyt julkisuuteen.

Kiitos olen puhutunut: terveisin erittäin pettyneet huvittelupäivää viettäneet.

Oletko sä käynyt huvipuistossa tänä kesänä? Kerro kommenteissa toteutuivatko rajoitukset sun mielestä.

Mielläni odotan kommenttia myös itse huvivaltiolta, miten tämä on mahdollista?

Jaa tämä kirjoitus:

2 kommenttia artikkeliin “Hulvattomin jonotuspäivä Powerparkissa ja ihmisiä vain 60% maksimikapasiteetista!

  1. Niin tuttua, kävimme kolmen lapsen kanssa Särkänniemessä, ja jonot olivat huikeita. Ennakkoliput eivät paljoa asiaa auttaneet.

    Yksi syy, miksi huvipuistojen altistumisista ei kerrota, on että jos altistuneet tavoitetaan ilman julkista tiedotusta, sitä ei tarvitse tehdä. Ennakkoliput ostaessa on todennäköisesti käyttänyt s-postia, joten puisto voi ottaa sitä kautta yhteyttä.

  2. Mä luen tuon 60% maksimikapasiteetista ennakkomyynnillä siten, että ennakkomyynnillä myydään maksimissaan 60% päiväkapasiteetista. Tämän lisäksi jokainen, joka ostaa liput vasta paikan päällä, pääsee sisään. Tuskin huvipuisto on rajoittanut kävijämäärää koronan takia, teoriassa kaikki mahtuu turvaetäisyyksien kanssakin tontille…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *