Epävakaat hoidetaan avohoidossa

Eilen ensimmäistä kertaa psykiatrinen päivystys petti mut.

Lähdin illalla tehoavolle psykiatriseen päivystykseen. Päivän aikana pikkuhiljaa itsetuhoiset ajatukset hiipivät mieleeni entistä voimakkaampina, koko ajan kasvaen. Yritin soittaa, mutta puhelin piippasi varattua jokaisella sottokerralla. Ilmeisesti jollakin muullakin oli eilen hätä.

Lopulta usean soittoyrityksen jälkeen sanoin Topiakselle, että mennään. Lähdettiin ajamaan kohti psykiatrista päivystystä. Päästiin perille ja kerroin ensin hoitajalle, että en pärjää enää kotona, en pysty olla siellä, kun mun ajatukset on täysin elämän ilottomat.

Lääkärille pääsin hyvin nopeasti ja selitin tilanteeni. Lääkärin vastaus oli ensin, että no sullahan on se DKT alkamassa. Vastasin ettei se paljon lämmitä tällä hetkellä, kun tietää että se alkaa joskus tulevaisuudessa. Kerroin mun itsetuhoisista ajatuksista ja sanoin suoraa, etten koe pärjääväni kotona. Lääkäri kysyi, että mitä sä siltä osastolta haet? Vastasin, että turvaa itseltäni.

Lääkäri selasi mun papereita edelliseen osastojaksoon asti ja sanoi, että olethan viillellyt osastollakin, ettei se ole mikään turvapaikka. Lääkäri jatkoi, että epävakaat hoidetaan avohoidossa, ettei tässä ole osastohoidolle mitään perusteita. Hoitaja alkoi kertoa mulle hengitysharjoituksista, kun olin juuri sanonut, että mun olo on sellainen, että syön kotona tyhjäksi koko lääkekaapin.

Avainkysymys tuntui olevan, että mistä mun ahdistus johtuu. Voikun olisikin helppoa jos siihen kysymykseen osaisi vastata. Mun ahdistus on niin epämääräistä, etten saa siitä kiinni. Sillä ei ole syytä tai mä en tunnista sitä.

Lopulta mä lähdin. Lähdin ovet paukkuen pois. Multa kysyttiin, että haluanko seuraavan omahoitaja ajan aikaisemmin. Sanoin, että ei kiitos ja lähdin.

Mun olo oli arvoton, että edes psykiatriselle päivystykselle en merkitse mitään. Olen täysin turha, jota ei kannata ottaa edes osastohoitoon.

Valitettavasti en muista lääkärin nimeä, en mä sitä olisi julkaissut, mutta olisin halunnut tietää, etten joudu hänen vastaanotolleen enää koskaan.

Nyt mä olen sitten kotona. Mulla ei ole vaihtoehtoja kuin olla kotona, vaikka olo on täysin sietämätön. Nyt mä vain yritän pärjätä. Yritän jotenkin selviytyä, vaikka mun voimat on ihan loppu tähän jatkuvaan taisteluun omaa päätä vastaan.

Seuraa instagramissa ja tykkää facebookissa.

Jaa tämä kirjoitus:

3 kommenttia artikkeliin “Epävakaat hoidetaan avohoidossa

  1. En voi muuta sanoa kun että MITÄ HITTOA!!! :O
    Eihän ne nyt voi tollein vaan kotiin passittaa!! :O

    Jos kaipaat juttuseuraa niin olen täällä!
    Olen instassa tai facessa.
    Jos haluat jutella – tuntemattomalle. Purkaa ajatuksia ja oloa. Pistä viestiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *