Ahdistuksen hallintakeinoja osa 2

Jatkoa Ahdistuksen hallintakeinoja osa 1

Tämän paperin läpi kahlaaminen on yllättävän vaikeaa. Mun on vaikea keskittyä. Suurin osa keinoista tuntuu mahdottomilta edes kokeilla. Tuntuu mahdottomalta lukea paperia läpi, vaikka yritän keskittyä yhteen kohtaa kerrallaan. Lupasin tehoavon omahoitajalleni mennä läpi jokaisen paperin ja kokeilla erilaisia keinoja. En ole todellakaan kokeillut kaikkia. En edes pientä osaa niistä. Osa tuntuu vain kauniilta ajatuksilta. Että voi miten hienoa olisi, jos selviäisin ahdistuksestani virkkaamalla tai yrittiteetä juomalla. Kyllä, ne on ihan oikeasti löytyvän listalta. Toki voi olla olemassa ihmisiä joiden elämän yrittitee tai tuoksukynttilät ovat mullistaneet. Itse en vain valitettavasti ole yksi heistä. 

Liikkuminen

”Liiku läkähdyksiin saakka: juokse portaita ylös, vedä pihalla sprinttejä, lyö nyrkkeilysäkkiä, tee haarahyppyjä tms”

Sillonkun ahdistus ei ole lamaavaa sorttia, tämä voisi toimia. Mä voisin kuvitella lähteväni juoksemaan ahdistuksen pois. 

Koko tämän alkuviikon mä olen yksin ollessani paennut ahdistusta ja levottomuutta, en toki juoksemalla, vaan lähtemällä kotoa jonnekin. Tuntuu, että tällä viikolla yksin olo on ollut taas vaikeampaa ja pakeneminen on tuntunut hyvältä. Ehkä huomenna pakenen juoksemaan. 

Masentuneena tuntuu vaikealta lähteä liikkeelle. Silti se kannattaa. Päivittäinen puolen tunnin kävely saa aikaan masennusoireiden selvän pysyvän vähenemisen kymmenessä päivässä. Liikunta parantaa tai ainakin helpottaa depressiota ja ahdistusta.

Mielipalvelut

Vesi

”Mene jääkylmään tai kuumaan suihkuun”

Mun oli tarkoitus kokeilla tätä. Kuitenkin ahdistuksen vallassa tuntui liian kuormittavalta ajatukselta riisua ja mennä suihkuun. Se olisi voinut jopa auttaa, mutta tuntui että siinä on liikaa työvaiheita, jos ei sitten menisi suihkuun vaatteet päällä. 

”Käy avannossa tai uimahallin kylmäaltaassa”

Hei minua alkaa ahdistaa, lähden siis uimahalliin! Kaunis ajatus ja varmasti toimiva, jos olet ahdistuksen alkaessa sattumalta uimahallissa. 

Kauniita ajatuksia

Listassa on varmasti toimiviakin keinoja. Lisäksi ne on pakko kokeilla, ennenkuin tietää mikä toimii itselle parhaiten. Ahdistuksen hallintakeinojen harjoittelu täytyy tehdä silloin, kun ahdistus ei ole pahimmillaan, mielellään silloin kun vointi on hyvä ja jaksaa keskittyä.

Mä aion käydä listan vielä loppuun, mutta en tänään enkä huomenna. Ehkä nyt olisi kuitenkin hyvä hetki kokeilla kohtaa

Järjestä itsellesi aistinautintoja esim tuoksukynttilöillä tai yrttiteellä.

Seuraa instagramissa

Jaa tämä kirjoitus:

2 kommenttia artikkeliin “Ahdistuksen hallintakeinoja osa 2

  1. Oi voi miten tiedänkään nämä tunteet… Itse aloin kirjoittamaan samasta aiheesta juuri blogia ja kirjoittaminen itselläni ainakin auttanut hieman. Toki monta muutakin asiaa auttaa, mutta tiedän nämä tuskaiset ahdistuspäivät kun voisi vain paeta jonnekin kauas yksin kertomatta kenellekkään eikä koskaan palata.. 🙁

    Tsemppiä ja voimia sinne niille päiville etenkin kun on paha olla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *